Activiteit

Online dialoog: Mantelzorg delen

vrijdag 20 november 2020 , 10:00 - 12:00 uur

Hoe ga jij om met de verantwoordelijkheid die mantelzorg met zich meebrengt? Deel je de zorg en daarmee de verantwoordelijkheid met anderen, of doe je het alleen? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar die van anderen? Welkom bij deze online dialoog! Ga voor aanmelden naar de website van Dialoog in Utrecht.

Mantelzorg delen

Tijdens deze dialoog delen we positieve ervaringen over het delen van taken en verantwoordelijkheden in de mantelzorg. Hoe zorg je ervoor dat je de zorg kunt delen? Echt kunt delen, zodat je ook momenten “vrij” bent, vrij van de praktische zorg en de verantwoordelijkheid daarvoor? Kan de zorgvrager meedenken of zelfs meedoen in de organisatie van de zorg? Hoe bouw je een netwerk(je) en hoe zorg je dat dit netwerk(je) in stand blijft? Wat is je verlangen in het delen van mantelzorg? Wat is hier voor nodig?

Online mantelzorg dialogen

De mantelzorger begint vaak aan zijn of haar taak uit liefde, uit noodzaak, uit een heleboel motieven; vaak met goede moed en soms met de moed der wanhoop. Je staat er ineens voor. En dan begint vaak een lange reis, met de nodige hobbels, omwegen, verdwaald raken, het spoor weer vinden en vaak wordt de reis gaandeweg zwaarder en eenzamer. Hoe kun je dit voor zijn? Utrecht in Dialoog organiseert twee dialogen over mantelzorg om bij deze vraag stil te staan. Het is een moment van bezinning, voor even jij in de aandacht, even uitblazen. Ga in gesprek met andere mantelzorgers, deel je ervaringen en luister naar die van anderen. Deze dialogen organiseren we voor mantelzorgers en mee-organiserende zorgvragers. De eerste mantelzorg dialoog ging over de ‘Grenzen van mantelzorg‘ en vond plaats op 18 september.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

pia putman

wo 7 oktober 2020 12:14
Ik ga proberen hierbij aanwezig te zijn.
Pia Putman, ambassadeur informele zorg Utrecht Oost