Activiteit

Bloemen plukken in de Pluktuin van Koningshof!

Op zaterdag , 10:00 - 15:30 uur
Illustration

Koningshof is een stadslandbouw-initiatief aan de oostelijke rand van Utrecht. Met dit groene initiatief wil zij de Utrechtse agrarische identiteit behouden & versterken. Elke zaterdag kun je er terecht om met elkaar te leren over het verbouwen, het oogsten, bewaren & bereiden van hun eigen groenten, fruit en kruiden.  

Vanuit het historische tuindersgebied, gelegen in het stroomgebied van de Kromme Rijn en de schootsvelden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maakt Koningshof zich sterk om mensen te verbinden met een gezond & duurzaam voedselsysteem.

Sinds een paar jaar heeft Koningshof Utrecht een eigen pluktuin die met veel enthousiasme wordt aangelegd en onderhouden door een vrijwilligersteam. Ieder voorjaar wordt de pluktuin met veel zorg aangeplant en ingezaaid. De pluktuin is open voor bezoekers en plukkers van juli tot en met oktober. Je bent van harte welkom om je eigen boeket te komen plukken. Je zelf geplukte bloemen reken je af bij de marktkraam. Pluk-instructies staan op een bord bij de pluktuin.

Laat je verwonderen door de prachtige fuchsia-roze dahlia’s, de donkerrode hang amarant, felroze cosmea en eindeloos bloeiende zonnebloemen.

Ook kun je elke zaterdag van 10.00 – 15.30 uur op eigen grond geteelde en onbespoten groenten en kruiden kopen. Er is een wisselend aanbod van seizoensgroenten en kruiden, druivensap van de druiven uit onze kas en honing van de bloemen in de buurt.

Locatie
Koningshof
start / einde
Gestart op za 29 juli 2023. Beëindigd za 28 oktober 2023
Deel dit: